Tillbyggnad Malmö 2017

Tillbyggnad, Malmö

Olika förslag på fasadmaterial: Vit slätputs med inslag av cerderträ och svart putsad sockel. Svartbetsad plywood med inslag av cederträ.

Inspiration

1:a skissen

Materialförslag för tillbyggnaden

Fasadmaterial: Stående panel av cederträ. Skivor av svartbetsad furuplywood, alt. vitmålad slätputs.

Fönsterkarmar i ceder

Tak: Samma som befintlig byggnad.

Invändiga Golv: Hall ljus klinker, ev. mönstrad; Sovrum samma som i intilliggande rum.Beskrivng

Tillbyggnaden innehåller en stor hall indelad i entré, på gatunivå och hall, i nivå med befintlig byggnads golvnivå, samt ett rymligt sovrum. I hallen finns gott om utrymme för förvaring och många människor samtidigt. Bra när vänner kommer på middag. Sovrummet är också rymligt. Där finns plats att dra sig tillbaka, koppla av, läsa en bok, arbeta lite med hemtaget arbete och kanske gör yoga. En balkong ökar sovrummets möjligheter.

Kök och varadagsrum byter plats.

Det ger ett rymligare kök med stora arbetsytor och det före detta köket blir ett rum vid sidan av för TV- tittande kanske. En köksö i mitten av köket med ståhöjd, för förvaring, extra arbetsyta och plats för enklare måltider som frukost och snabblunch. Rummet mot trädgården rymmer ett stort matbord.

Revidering av den 1:a skissen ger 2 förslag på ändring av den befintliga planlösningen för kök och vardagsrum samt utemiljön närmast huset. Tillbyggnaden har samma utformning som i den första skissen.